donderdag 11 april 2013

TAART

Een tijdje geleden zag ik op de Facebook pagina van Corrina Kruis een foto van een geweldig leuke taart (foto volgt nog).
Dat moet ik ook kunnen dacht ik.
Bakken is mij niet geheel vreemd en decoreren ook niet. Freubelen met Fimo klei is toch bijna hetzelfde als marsepein figuurtjes maken lijkt mij!!
Alleen een biscuit taart heb ik nog nooit van mijn leven gemaakt. Ik ben meer van de fruittaarten met een stevige bodem, of een lekkere vette boterkoek.
Googelen dus naar een goed en snel recept. 
Dat 'snel' kan je vergeten. Het lijkt wel of een taart bakken tot een ware kunst is verheven. 
Ik kwam dingen tegen als eieren verwarmen in een bakje heet water voor en tijdens gebruik; 10 Minuten beslag kloppen "au bain marie"; temperatuur tijdens het bakken in 3 stappen op laten lopen. 
Ja, zeg. Het moet wel een beetje leuk blijven en niet op werk gaan lijken.
Nog even doorzoeken dus. En "Voila", deze Belgische kok houd het lekker eenvoudig.

Zie hier dat het simpel kan en ook nog lukt.


Omdat mijn bakvorm groter is dan 20/24 cm, iets meer ingrediënten.


Tijdje geleden al gekocht en nu eindelijk gebruikt. Reuze handig deze zeef.


Geduld is een schone zaak, maar het levert wel een lekkere schuimige massa op.


Oefening baart kunst. Nog veel taarten maken dus, voor ik gelijke plakken kan snijden.


Ik heb hem al stiekem geproefd deze bokkenpootjes crème. Heeeerlijk.

Benieuwd naar het eindresultaat. 
Morgen maak ik hem af.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten